Antiguako ermita

Antiguako ermita <p>Antiguako ermitara egunero joaten ziren angelusa errezatzera.</p>

Antiguako ermitara egunero joaten ziren angelusa errezatzera.

- Orduan, deboziñua zetsazuen?
- Bai, nik bai. Antiguako ama birjiñiantzako? Onbre! Zenbat bidar angelusa errezatzera juten giñan gu harutz.
- Bai?
- Klaro! Egunero ipintzen zeben ta. Angelusa egunero.
- Egunero izaten zan angelusa, e?
- Angelusa egunero.
- Ta ze ordutan?
- Istantzian, gu etxera erretiratzeko inguru hortantxe. Hango zerak esaten zoskun: "Ala! Ointxe zertu bihar jonau, errezau bihar jonau" ta. Zenbat izango zan, ba? Hiru "Ave Maria"-edo errezauko giñuztan ta. Harek [behe] argixa piztu ta eitten zittuan. Orduan be argixa-ta beti egoten zan, e!
- Eta zeiñek zaintzen zeban ermittia?
- Zeiñek zaintzen zeban ermitttia?
- Hantxe bertan bizi zan batek. Ta gero haura hil zanian, erreiña geldittu zan, ta haura be hil zan, ta oin beste batek zaintzen dau. Beste [suelto]... ta oso edarki ipintzen dabela, oso ederki be Ama Birjiñia. Ointxe be halaxe daola esan zeben.