Txirrindularitzarako zaletasun handia Euskal Herrian

Txirrindulari ezagunak Arrateko Igoeran. Zaletasun handia zegoen eta jende ugari gerturatzen zen bertara, lasterketa ikustera.

Transkripzioa

– Zenbat autobus bezela joaten ziren orduan Arratera, Juanito, Anquetil ikustera eta besteak ikustera?
– Bai, nik esango detsut. Orduan denporan, zu be konturatu zaitte Charly Gaul be konsegidu neban eta Renato Longo, esan detsuten [Braamis] eta Charly Gaul eta Anquetil eta Bahamontes eta Loroño eta Sagardui eta, bueno, zer zan ha! Kotxiak, autobusetan jentia eta. Gaiñera, orduan denporan ez eguan hainbeste kotxe gaur dagon moduan! Baiña neri polizia trafikoko, o sea, Eibarko "jefe de policia"k emon estan neri galdera. Emon estan, esan estan zenbat kotxek igo eban, zenbat autobus igo ean eta motuak ez zittuala kontau. Baiña emon estan: 38-39 autobus, milla eta piku kotxe, eta motuak kontau barik.

Egilea(k): Eukene Lamariano , Oier Narbaiza