Argindarra baserrietara heldu zen garaiko kontuak

Argindarra baserrietara heldu zen garaiko kontuak <p>Argindarra baserrietara heldu zen garaiko kontuak.</p>

Argindarra baserrietara heldu zen garaiko kontuak.

- Argixa bazeuan, baiña ondiokan tokiren batzuetan egongo ziran kandillak eta kandelak eta…
- Bartolo: Hori aintziñako ipuiña dok, baiña basarri baten ipiñi zebenian zera —hori, entzunda, hori ipuiñori?—, basarri baten ein ei juen, ba, bonbillia, argixori… Izaten zuan bonbillia, eukitzen eban holakotxe filamento bat, holantxik arko bat, ta gero puntia eukitzen juan bonbilliak punta bat. Puntia apurtzen bajakon ez juan balio bonbilliak. Holakotxe txurten bat eukitzen juan. Ta basarri baten ipiñi ei juen, ba, […ori] ta “Enee…!” danak pozik! Zaharrenak, hango zaharrenak, esan ei juan ezetz, atraso haundi bat zala. “Zegaittik baiña?” ta “Piparik be ezin ixotu oin!”. Lehen juaten zuan sutara ta ixotu eitten juan ba pipia… ta atrasua harentzako!