Errepublika garaiko giro politikoa Eibarren

Errepublika garaiko giro politikoa Eibarren Eibarren jendea bero-bero zegoen; zerbait egiteko gogoarekin zeuden guztiak. Errepublika aurreratu bat ekartzearen aldekoak ziren. Orduantxe sortu zen "Pioneros Rojos" taldea. "Casa del Pueblo"n Salud y Cultura izeneko proiektu bat jarri zuten martxan. Abian jarri zituzten ekimenak, kulturaren zabalkundearen aldekoak ziren. Furia Roja-ko gazte batzuk "Olinpiada Obrera de Amberes"-era joateko entrenatzen hasi ziren. Idealismo handia. "Gero etorri zan etorri zana...".