Arrateko Ama Birjinaren koroatzea, 1929an

Arrateko Ama Birjinaren koroatzea, 1929an Arrateko Ama Birjinaren koroatzerako Pasaitik tipleak ekarri zituzten. Gizonen abesbatza handia zegoen Eibarren; izen batzuk esaten ditu. Euria gotik behera egin zuen egun horretan. Ama Birjina Eibartik zehar eraman zuten eta ondoren bazkaria egon zen. Orduan gertatutako ipuintxo bi kontatzen ditu: Diputatu batek torloju bat aurkitu zuen izozkian eta zera esan ei zuen: "en Eibar todo industria, hasta en el helado". "Txanbolin" eibartar ezagunak berriz, Gobernadore Militarrari zera esan zion gidaria zelakoan: tripan ikutu eta "se ha comido bien".