Eskuz edo makinaz brodatzearen ezberdintasuna

Eskuz edo makinaz brodatzearen ezberdintasuna <p>Brodatzeko lana nola egiten zen eskuz eta automatikoarekin. Berari gehiago gustatzen zitzaion eskuz egindakoa.</p>

- Eta zeuek bordaua zelan eitten zenduen? Hori, automatikiak berak eitten dau eta…
- Bai. Ba, igual izaria, enbozuan, festoia ta dibujo batzuek, eta zelan makiñiak eitten zeban, ba, sartu izaria… Ez bastidoriakin! Guk bestela dana bordatzen gendun bastidoriakin. Baiña horrek zelan berak buruak eitten zeban, ba, ipini dibujua —zekan lau edo bost dibujo—, ta sartu izaria edo mantela edo nahi dozuna ta ein. Berak eitten zeban.
- Horrek ez zekan merito haundirik.
- Ez, ez, ez. Berak eitten zeban. Neretako asko zatarraua, e!
- Bai?
- Onbre! Bestia artesania zan. Diferentia. Diferentia. Baiña politta! Ta komodua., “rrrr…” ta listo.