Gerratik bueltan

Gerratik bueltan <p>Gerratik bueltan, etxea hondatuta zegoen. Barakaldo kalera joan ziren bizitzera, euren etxea konpondu bitartean. Berreraikuntza. Zinema eta dantzaldia. Bilbora joan ziren ama eta bi ahizpa. Tiburzianeko denda.</p>

Argazkiak

Transkripzioa

- Ta gero gerriak hartu ginduzen eta gero handik etorrittakuan gero Barakaldon bizi bihar izan gintzazen, hori etxiori jausitta euan bonbardeuakin-ta; ta gero han bizi gintzazen pare bat urtian edo, eta gero konpondu ebenian atzera gu geure etxera Ibarkurutzera.
- Barakaldora.
- …eta Ibarkurutzia zelan zeuan orduan?
- Ene! jota! Ya jausitta dana, e, jausitta. Baiña ein ein zittuen; eurak etxiak, bota barik, ein ein zittuen.
- Gaiñian, orduan, zeuen etxe zaharran gaiñian?
- Bai, bai, bai. Gero Rialtua zan han oin Banko Exteriorra dauan lekuan, Rialtua, ta han euan zinia ta bailia. Bailia lehenengotik ta gero zinia. Bai, horrek nere denporan ein zittuen horrek.
– Eta gerratik bueltan, noiz bueltau ziñazien Eibarrera zuek gerratik?
- Ba gu juan gintzazen Bilboraiño bakarrik ama ta aizta bat eta neu, eta gero Barakaldora etorri gintzazen ta hantxe egon gintzazen. Gero banaka-banaka etorri zian anaiak eta gero, bueno, ba, hantxe, ahal dan moduan.
- Bueno! desastre! desastre! zegaittik Ibarkurutzian ekan konfitterixia Tiburziak. Estaziño kalian euki eban pixkaten, Gaindiaganeko aurrian, han. Gero ya ha ipini ebenian martxan, atzera pasau zan... edo ez zan pasau? Ez, ez zan pasau, ez zan pasau. Gerra aurrekua da Tiburzianeko dendia. Gerra aurrekua, e! Gerra ostekua ez, gerra aurrekua.

Egilea(k): Beñat De Castro Arizmendiarrieta (Ignacio Zuloaga institutua)