Lehengusuek emandako erraketekin frontoira

Lehengusuek emandako erraketekin frontoira Carmeni lehengusuek eramaten zizkioten erraketak eta frontoi zaharrean "Tximinua" maisu zuela ibili zen. Pilotari batzuk izendatzen dituzte, tartean Carmenen anaia, pilotari ezaguna.

-Zeuek ez ziñazien ibilli pelotan?
-Julita: Ni ez.
-Ni bai.
-Julita: Ni akordatzen naiz jente asko joan zala-eta, hemen eitten eban sopletian, haura en Sabadell estuvo de pelotari..
Ba honek lehengusiñok, raketak-eta bihar zian, ekarri eitten esten neri, eta ibilli naiz ni Frontoi Zaharrian da, con hora, Tximiñua, ta Nievesekin, Rusiara joan zonan ba gerra denporan. Nieves Etxeberria. Bai. Nere edadekua zonan. Rusian daon oiñ koittaua. Bai, bialdu jonen umetan da hantxe daon. Gustavon-ta arrebia.
-Julita: A, si!, La Nieves y la Paz. Bestia Mejikon. Nieves hil zonan, ruso batekin ezkondu zonan eta haura hil zonan. Eta gero Paz haura be raketista joan zan Mejikora ta harek italiano batekin, txarkuterua-edo, harek suertia ein eban eta oindio bizi da. Ta gero Gustavo zonan, Gustavo pelotarixa.
-Gustavo be pelotarixa. Hamen asko pelotarixak.
-Julita: [...] eta baitta [...] hojalaterua be bai.
-Mordua. Nere anaia gero handik etorri zanian jun zan Valenziara, al Frontón Valenciano. Eta han ein zan famosua, famosua. Reseñas de periódico-ta baukat nik, famosua.