Josteko makinak egiteko piezak

Tailer mekanikoa ere egon zen Aurrera-n. Juan Andres Berraondo izan zen bertako arduraduna. ALFA, eta batez ere, SIGMA ziren galdategiko bezero nagusiak. Josteko makinen hankak pieza zailak ziren eta asko akastunak ateratzen zirela kontatzen du.

Transkripzioa

Taillar mekanikua be baeguan. Andres Berraondo zan jefia. Ni sartu nintzanian bai ta han eguazen ta, lehendik be egongo zan. Lehelengo ALFArako eitten zittuan piezak. Gero ALFAK ipini eben beria ta ALFArako gitxi baina SIGMArako asko. Baina gero pasau zan ba, fundiziñuak hasi ziran zabaltzen, askoz merkiago Aurrera baino. Ta SIGMAk be ein eban, inork ez etsena eitten ba, hankak, hankak ziran txarrak eitteko ta horrek eitten ziran Aurreran. Baina, urtetzen eben askok defektuosos, ta asko galtzen zan. Pieza txar danak Aurrera-ra, baina. Bartzelona, Valentzia… ixa España guztirako eitten ziran!

Egilea(k): Izaskun Gaston Balerdi