Kategoria desberdinak eta soldatak

1946. urtean mutualitatea jarri zen abian eta honekin batera langileen kategoria eta oinarrizko soldatak finkatu ziren lehenbizikoz. Kategoria desberdinak eta bakoitzak kobratzen zuena zerrendatzen ditu Adelak. Hilabetean bitan kobratzen zuten hasiera batean; aurrerakin bat eta soldata hilabete amaiera ondoren.

Transkripzioa

El año 46 ya jarri zan Mutualidad de Metalurgia, lo que es ahora … esto. Ta orduan ba ya jarri zittuen basiak: peón 14 pesetas, especialista de segunda 15´40, horrek danakin akordatzen naiz, al especialista de primera 16 con 30, al oficial de tercera 17´50, y al oficial de primera 22. Ta gero ofizinakuak, la que era un poco esto, ba… 650 edo, en fin, igo eitten zan. Lehelengo eitten zan hamabostian ta hogetamarrian, ta gero, ba, antizipua emon ostian, hillabetera. Pagatzen zan eskura, sobrian. Pentsaizu, mas de un millón eskuan! pentsaizu, ta norberana ez! Banco Guipuzcoanokin eitten genduan biharra.

Egilea(k): Izaskun Gaston Balerdi