Hezkuntzan egin beharreko aldaketak

Hezkuntzan egin beharreko aldaketak <p>Nahiaren iritziz, irakasleak euren ukitua ematen ari dira lanari, aniztasuna bultzatuz. Inprobisazioari lekua eman behar zaio.</p>

Transkripzioa

Honbre, zer egon beharko zan edo zer egon behar ez dan –osea–, ez naiz ni iñor hori erabakitzeko. Ez? Eta norberak bere –bueno– esparruan landuko dau berantzako aproposena izango dana. Osea, ez daoz bi irakasle berdin eta, nahiz ta errezeta liburu berdiña euki –ez?–, gero bakoitzak dilistak bere modura eingo dauz eta bakoitzak jarriko dotsaz bere ingredientiak, eta… eta bueno, eta gatza izango zan, ba, norbera. Ez? Norberan izaera. Ez daozenez bi pertsona berdin, ba, bueno, bakoitzak erabakiko dau zer izango dan onena zer txarrena. Egixa da nahiko zahartuta dakagula –ez?– ointxe bertan hezkuntza, oiñarrizko hezkuntza, baiña… baiña, bueno, poliki-poliki badirudi –ez?– bakoitzak bere errezeta liburu hori hartu eta dilistak bere erara eitten... eitteko joeria dauela. Ez? Ba ikusi izan dittut Lehen Hezkuntzako gelak txokoka antolatuta, nun testuliburuak igual ez dakan horrenbesteko garrantzirik, edo, bueno, ba, joera desberdiñak. aAzkenerako, aniztasun baten. Ez? Mundu guztiari ezin detsa funtzionau berdiñak. Eta igual jente bati talde... taldia aztertuta, testuliburua erabiltzia ta mahai baten egotia da hoberen funzionatzen detsana. Osea, horrek ez dau esan nahi: hau ein bihar da beste emaitz hau lortzeko. Osea, bat gehi bat ez da bi irakaskuntzan. Hori zentzu... beno, zentzugabekerixa da, ez? Ezin dozu ein gauza berdiña ikasle-talde desberdiñekin edo kontestu desberdiñetan. Dana hartu bihar da kontutan. Eta.. eta hori da gehixenbat baloratzekua, ez? moldatzeko abilezixa edo… edo gaittasuna gehixenbat. Bai, bai. Inprobisau in bihar da asko. Gauzak pentsatuta eraman, asko pentsatu... argi dao baiño momentua da balixo dabena. Igual egun baten gauzak atarako diaz, hurrenguan ez. Orduan, momentuan momentua bizi bihar da eta... eta hori, horrekin geratu. Eta inprobisatzeko gaittasuna euki be bai. Bai.

Egilea(k): Naiara Landakorta (Eibar BHI) , Kairo Muguruza (Eibar BHI) , Nahia Zabala (Eibar BHI)