Oitz (Nafarroa)

1936an, gerrate-garaian jaioa

1936an, gerrate-garaian jaioa <p>1936an jaioa gerratearekin batera. Hiru-lau urte zituenekoa da duen gerrako lehen oroitzapena; hegazkinak gogoratzen ditu.</p>

- Hasteko, esango didazu zure izena eta apellidoak eta noiz jaiotakoa zean.
- Ni naiz sortua urrian hogeita batin, mila ta bederatziehun eta hogeita hamasein. “Mil novecientos treinta y seis”.
- Urrian.
- Bai, urrian. Bai, hogeita batin.
- Bai, bai, orduan. Ordun in berria zen. Hala erraten diten, nik ez nun ordun ezautzen, zergatiken... Gero bai, gero handiken ya hiru urte, hiru urtetan hola, hiru-lau urtetara ya jakiten baitzen, ordun bai, hori, abionak eta somatzen nitun.
- Bai, e?

Egilea(k): Josune Aznarez Alkat