Abaurregaina (Nafarroa)

Aezkoan gutxi euskaraz, Zaraitzun batere ez

Aezkoan gutxi euskaraz, Zaraitzun batere ez <p>Bailaran (Aezkoan) gutxi hitz egiten da euskaraz. Abaurregainen adin nagusikoak mintzatzen dira zerbait. Eaurtan (eta Zaraitzun oro har), batere ez. Zaraitzuko euskara "distintoa" da.</p>

- Gemen inguruan ere mintzatzen da? Bertze herri baten?
- (Senarra): Ez, ez, esto… Baillaran guti, e.
- Baillaan guti.
- (S): Geen, herri gentan ez dugu, gure artean; gure adin [...] artean, bai, hor elekatzen dugu zerbait, e. Baia baille guzian abantxu, oso guti, e, bai, bai, guti.
- (S): Hori gaztek, gaztek, bueno, haurrekin, e, pues, eskoletan… bada, pues, gero, pues ikasten de pixkat euskara. Gaztek eskolakoek, baia jende zer artean baillan, ene adinekoekin pues, esto, goiti, ez da, ez da abantxu ja eskueran elekatzen.
- Eta Jaurrieta ta inguru gortan?
-(S): Buo, gortan ja.