Amasa-Villabona (Gipuzkoa)

Eskolatik kanpaiak jotzera

Eskolatik kanpaiak jotzera <p>Militarrek herri bat irabazten zuten bakoitzean eskolatik kanpaiak jotzera bidaltzen zituzten ume guztiak.</p>

Transkripzioa

- Pentsa ezazu, eskolan ba horrela ba gero naparrak pasa ziran garaien danok jarri giñan pues naparren alde, eskubiran dana. Eta eskoletan eta itten ziguen hola "la toma de Bilbao" edo "la toma de Santander" ta kanpaiak jotzera, elizara bidaltzen gintuen, gu gustora eskolatik [...]! Gustoa juten giñan.
- Herri bat hartutakon kanpai hotsa aditzen zan?
- Bai, bai. "la toma de este, la toma de Zaragoza, la toma de Teruel" ta kanpaiak jotzera.
- Eskola guztiya juten ziñaten?
- Bai, bai, bai, bai. Eskolatik maisuak bidaltzen giñun "ala" ta alborotura armatzen zan, tipiti-tapa.
- Azkenian danak Francon alde.

Egilea(k): Irati Lizeaga (Badihardugu Euskara Elkartea)