Baserriaren egitura

Baserriaren egitura <p>Baserriaren egitura. Goian lau logela eta bi alkoba. Gaztaina-sala. Ganbara.</p>

Baserriaren egitura. Goian lau logela eta bi alkoba. Gaztaina-sala. Ganbara.

- Zelakua zan basarrixa?
- Zabala. Esaten dotsut, erdixa zan pisua. Behian sukaldia ta goixan zeuzkan, bat, bi, hiru... lau kuarto ta bi alkoba.
[...]
- Bi alkoba zeuzkan.
- Haundixa, ez?
- Bai. Eta behian zeuzkan sukaldia ta gero... pentseizue, gaztaiña-salia esaten gontsan ta sekulako lokala zan. Ta gaztaiña asko batu bihar izaten giñuan, sail asko zeren ta. Hari gaztaiña-salia esaten gontsan. Ta oin han lokal haretan egongo dia salia ta bi kuarto [... eren] ipinitta, oingo basarri... Esan ziñuan ze basarri...
- Bai, komentau zenduan oin nekazalturismua edo dala, ez?
- Bai. Pentseizu zelako zera izengo zan. Gero sukaldia ta artian beste kuarto bat zeguan. Hori beheko pisuan, e? Eta gero goixan horrek eta ganbaria artien.