Ur-gabezia

Garai batean ur falta handia. Etxeetan urik ez.

- Bai, e?
- Ur faltia euen hemen, e?
- Bai, […] falta.
- Etxietan urik ez?
- Etxietarako ez. Ure baeuen egon, e! Baiña nik ez dakit, urtute edo biher dan moduen zertu ez. […] Mendiolatik euen ure orduen.
- Mendiolan ze euen, depositton bat edo…?
- Bai, ur asko euen, e!
- A! Bai?
- Bai. Depositto haundixe euken hortxe ta, ba, gero… Baiña eskas ibiltzen zien, e, urekin! Ta gero hau ifiñi euen, ta oin ondo. Bete-bete eindda edarto dao oin!
- Baiña lehen etxietara ez euen urik, ezta?
- Ke ba!
- Bai! […] gordeta […] edo zerak […]-ta, ba, hantxe. Hartu barreñoian ta hantxe garbittu. Bai. Ta etxien, ba, pozaderie ta ona guauken, baiña etxien holako txikixak-eta garbiketan gittuen. Pozaderan ondo, baiñe… Ure abundante ez behintzat! Bai. Eurixa asko eitten baeuen, ba, ondo.
- Bueno, neguan ez zan faltarik egongo, ala?
- Ez, ez neguen ez zan faltaik egoten.