Eguneroko bizimodua Bilbon

Eguneroko bizimodua Bilbon Bilbon oso bizimodu lasaia eramaten zuen; etxeko ordutegia zaindu beharra. Egun argiz etxera itzuli behar; "halaxe zalakuen...!".

Transkripzioa

-Klaro, etzan oingo moruen, esaten zan orduen "kapitalien, bai, kapitalien dagona, puuu! Eztakit zela ikesitta eta badakit ze". Keba! Al contrario! Hemen asko be erretiruek txarrauak eitten zien han eitten zienak baiño. Gabien urteten euenak, vete a saber, nik eztakitt zela zertuko zien, baiña guk zela zortzitterdietarako etxien egon biher izeten geuen, zortzitterdietarako etxien, e! Behiñ fregauek eindde sukaldie jaso ezkero, libre, gura badozu orduen urten, gabien zortzitterdietarako etxera. Argi, e, artien argiz. Uran euzkixa, eta etxera. Baiña guk halaxe zalakotan!