Arrankudiaga (Bizkaia)

"Desde Zamudio yo vengo a vender vendejas a Bilbao" kantua

"Desde Zamudio yo vengo a vender vendejas a Bilbao" kantua <p>Ikazkin ibili eta gero kantuan egiten zuten Zolloko beste familia batekin. "Lelengokoa neure amari" kantatzen du lehenbizi ("Aita jainkoak egin banindu"ren bertsio nahastua), eta gero, gazteleraz, "Desde Zamudio yo vengo a vender vendejas a Bilbao", kantu pikaro samarra.</p>

Transkripzioa

-Iketza iten bai. Iketza iten beste Zolloko batzuk egon zien, txarko bat egon zan ezta?, guk esaten dotsegu /dotsu/, ba ure bajetan zan, txarkotxu bet. Ta han bestekaldien egon zien matrimonio bat seme bategaz, semiek hogeta urte. Ta kantau iluntzetan, eurek alde batera ta gu bestera, kantziñoak, kantziñoak bai. Kantau eiten gindun, eiten gindun.
-Ta ze kantziño?
-E? bai. Esango dotsut /esangotsut/, oin be nik harik kantziñoak badakidez. Jakingo ez dodaz ba kantziñoak! Kantziñoak oin be bai, alabatxue, badakidaz.
-Zelan?
-Zelan?