Bixentek baserriko tresnak egiten zituen

Baserriko tresnak egiten zituen: igitaia; artarea; burdinarea; goldak.

-Ta ze erramintta eitten ziñuzen?
-Ba itten nittuan, ba artaria, burdiñaria... Laixaik orduan ez zan itten, arreglau bai batzun batzuk, ezta; gutxi, ia laixia itxitta euen. Geo goldak, "arado graman" esate akonak, horreik golda haundixok; ba horrek puntak eta kutxillak eta zapatak eta gastau itten akue, ta harek berriztau ta barrixak ifiñi ta. Kutxillak gastata zienien, beste punta zarrak ebai, ta haekin pegau, ta haekin kutxillak eta. Geo etorten zien indda, ta geo inddakuk be ba preparauta ifiñi ta antxe ibiltze giñan; osea dana: artaria, burdiñaria, goldia, goldatxikiñak, dana, dana, gauza asko; batien tornillo bat biher zala, bestien ez dakit zer biher zala ta ba danak, danei obatu, obaketa gotsan.

Egilea(k): Iñaki Arana