Baserrirako beharrezkoak ziren tresnak eta lanak egiten zituen

Bixentek izan zuen lehenengo sutegian, baserriko tresnak egiten zituen: aizkorak zorroztu, mehetu... Garai hartan astoak ere perratzen ziren.

Transkripzioa

Orduan, dana basarriko lana auen, orduen etortzen zien kutxilluek eta horreik karnizeruek beste etxetik zorrozketako, ta axkorie ta horrek zorroztu, ta arreglau ta batien e axkorie sendo daolako meetu te aixoztu ta bueno, gauza asko! Ta gero errementie, beti errementtie eitten eoten nitzen, batek ez bada bestie beti etortzen zan da. Geo gaiñera astuek be asko perretan etorten zien, orduen astua zan ba basarrittik-eta etorten zien kalera astuekin, ta perra barik ezin leikien ibili.

Egilea(k): Iñaki Arana