Ataun (Gipuzkoa)

Seminarioko ikasketen balioa

Seminarioko ikasketen balioa <p>Seminarioa, garai hartan, oraingo batxilerraren baliokidea zen. Saturraranen ikasi zuen Joxek; eta handik, Gasteiza joaten ziren. Ikasketa haiek 12 urte irauten zuten.</p>

-Eta gero seminarioan egon ziñen garaieko galdera pare bat: ze ikasten zan seminarion?
-Ba, esango genduke ba, garai hartako batxillerra, esango genduke, bai. Lehenengo hor egoten zien lau bat, lau urte uste det, Saturraranen, Donostiko seminarioa berria egin zan bittarte; eta gero hortik joaten zien zeera, Gasteiza. Hor ya ikasten zuen Filosofie ta Teologie. Karrera horrek gero irauten zun, uste det hamabi urte edo. Bai.
-Badie, e.
-Bai, eta lehenengo fase hortan bazan ba batxiller baten erako ikasketak. Bai.