Aitak 60 urte egin zituen musika bandan

Bere aitak 60 urte egin zituen bandan jotzen eta omenaldia ere egin zioten. 13 urterekin hasi zen musika ikasten. Musikarako zaletasun handia zuen. Amari, berriz, boxeoa gustatzen zitzaion eta sarritan haserretuta ibiltzen ziren elkarrekin.

- Zure aita zana ez al zan bandan aritzen?
- Bai, hirurogei urte in zittun?
- Jotzen?
- Bai, jotzen. Hirurogei urte in zittun. Homenajie ein zixon zeak, Periko "Exkerra" zan ordun alkate, ta ein zixon. Gero "Txanboliñek" nahi izen zixon ta ez zun nahi izen aittek. Eta geo ordun ein zixoben, zeak, dalako... "Txanboliñek"... ordun zein zaon alkate? "Berde" al zan? Ez zan "Berde" egongo... Ein zixoben alkar hartu, eta ze irabazten zun bandan -ez dakit zenbat zien, seis mil edo ez dakit zer zan- hil arte haure ipini zixoen aittei. Ta larogei urtekin hil zan eta... Baiño bittarte osun haure kobrau zun aittek "como"... zea bezela ein zixoben, homenajie ta ein... Ein [...] harek ez nahi, ez zula nahi bigarrenik eitteik, leheno´re lotsaute pasau zula ta. Baiño geo ordun ein zixon zea, haure ipini zixon. Hil arte izan zan. Baiño bere musikikin, harek besteik ez ziñan, harek kitto, musikikin zoraute. Bere musikie, haxe, musikiaatik ez esan ezer´e. Alperrik zelebrena jo. Gure ama boxeo zalie zan. Bixek erritan, nola leiken boxeue gustau ta "Nola leike musikie gustau? Beti bat jotze ez deuzte, ba, horra junde? Boxeuk jendie emate(n) (d)u horrek". Bixek eskandaluen. Oso diferentik zien. Baiño harek... hamahiru urtekin eo hasi emen zan musiken ikesten ta geo bizi osun musiken pasau zan. Gaiñea musikie ojo, e! Ez ezer esan musikiaatik, iñoatik.