Parrokian ezkondu eta ezkon-bidaian Bilbora

Parrokian ezkondu eta ezkon-bidaian Bilbora <p>Ezkondu zirenean, autobusean Elgoibarrera joan ziren eta handik trenez Bilbora. Ostegunean ezkondu eta iganderako bidaiatik bueltan ziren. Hango taberna batean egin zuten lo. Zinemara ere joan ziren. Elgoibarrerako autobusa gorri-gorria omen zen. Mareatuta iritsi zela gogoratzen du. Parrokian ezkondu ziren goizeko 10:30tan eta senarraren etxean bazkaldu zuten. Orduan ez zegoen dirurik.</p>

Transkripzioa

- Ezkondu giñen, kotxeik ez gendukan ezta aztarranik´e, autobusin sartu ta Elgoiberrea. Elgoiberren hartu trena eta Bilboa. Ostegunin ezkondu ta jaixen etxea.
- Buelta. Osea ke “viaje de novios”en Bilboa.
- Bilboa, bi eguneako. Oin bezela… ?
- Eta Bilbon nun in zenduen lo?
- Enkargaute genduken!
- Hotela?
- Taberna bat, hotelik ez, hotelik ez, taberna bat, baiñe ederki, oso ederki eon giñen, bai.
- Bilbo ordurako haundixe izengo zan Azkottin aldien.
- Guk kale bat ikusi gendun bakarrik eta... Gero zinea jun giñen, bai, e? zinea. Ta gogun nun nik zine haure eta oin ez naiz akordatzen.
- Osea ke Bilbora, eta esan dezu autobusez Elgoiberrea.
- Autobuse Elgoiberrea; Olaberriñeko aurrien hartu eta Elgoiberrea. Han trena hartu ta Bilboa, marea-marea einde alleau nitzen.
- Nolakue zan autobuse, orduko autobuse?
- Gorri-gorri bet.
- A, bai?
- Bai, autobus gorri bat.
- Oso haundixe ez zan izengo, ez?
- Bueno, bai. Autobuse, bai. Ba, hantxe. Pentsaizu guk zenbat diru eukiko gendun! Hantxe, Elgoiberreaiño, eta gero trenin sartu ta Bilboa.
- Ta autobus horrek hemendik Elgoibarrea juten denporie eingo zun... Azkaratetik hor buelta ta buelta...
- Bai, ez naiz akordatzen detaille horrekin-ta, baiñe... Zorakei bet.
- Eta trenin ibilitte zaunden aurretik?
- Ke ba!
- Lehenengo aldixe?
- Trena? Loiolaiño jun bagiñen... eta bertaa oiñez jungo giñen. Ta, gaiñea, mareau eitten nitzen ta eneee! dana marea-marea einde aillau nitzen.
- Eta ezkondu, nun ezkondu ziñazien?
- Parrokixen, 10:30etan.
- Gizonan etxin bazkaldu gendun, eta ez dakit ze orduten autobuse eukiko gendun, autobusin sartu ta Elgoiberrea.
- Eta orduan inbitatzen zian familixakuak eta hola bodara?
- “Lo justo” ,”lo justo”.