Ganaduaren osasuna kontuan hartzen hasi zirenekoa

Ganaduaren osasuna kontuan hartzen hasi zirenekoa Kanpotik ingeniariak etortzen zirenean hemengo abeltzaintza-teknikak begiratzera, barregarria egingo zitzaien. Teknika okerrak erabiltzen ziren hemen, ohituragatik soilik erabiltzen baitziren, onak izango ote ziren zalantzan jarri gabe. Behien osasunari lehen hemen ez zitzaion garrantzirik ematen, baina gaixotasunak bazituzten. Espainian ganadu guztia zegoen kutsatuta, baina gaitz horiek ez zioten behiari eragiten behin pasatakoan, nahiz eta gaixotasuna barruan izan. Asko kostatu zitzaien baserritarrei ideia horretaz konbentzitzea, baina orduan goitik beherako garbiketa egin zen.