Bera (Nafarroa)

Gorputza garbitzea

Transkripzioa

- Ha! jendea garbitzen zen uda partean hagitz ongi, zertaz han garbitu labaderoan arropa eta garbia gelditzen zen, e! Eta soin zahar bat jantzi, edo galtza zahar batzuk jantzi eta... hala! Bai, egiten ginen freskatu eta gainera garbitu. Eta... bueno, horrela moldatzen zen jendea. Eta orain, etxe batzuek izanen ziren diferente eginen zutenak eta hobeki eginen zutenak eta (bueno), negu partean bada ura epeldu eta barreño batean hartu eta garbitu, baina ez egunero, e! gorputza, garbitzen ginen... e!
- Onbre, ez zen posible!
- Ez zen pos(iblea)... ez zen. Gainera, igual bederatzi... hamaikataraino bizitukatu gara etxean, eta zuk atera ezazu kontu, denentzat nondik garbitu behar genuen!