Bera (Nafarroa)

Adin batetik goiti beltzez

Transkripzioa

- A! gu ez, gu ez gara hala ibili, baina gure aitzinekoak, gure izeba bat, izeba bagenuen etxean soltera, eta… ama zena eta beti beltz-beltz-beltzaz jantziak ibili ziren, beti. Eta, eta gu, bada... lutoa, nik hogeita hiru urte nituelarik aita hil zen eta… bi urte, beltz-beltz-beltz-beltzaz. Eta gainera urte batez mantu bat, bueno mantua, hori… paratu hor eta hor eskimel batekin, eta… honela hartu eta elizara joaten ginen, egunero elizara, hori... urte... bi urtez joaten ginen, baina urte bat mantuarekin, e! Ja gero mantelina.
- Ez, ez, ez, bat, bat joaten zen elizara; bat joaten zen mantuarekin, e! bat.