Berastegi (Gipuzkoa)

Fabriketan lanean, eta motorra

Fabriketan lanean, eta motorra <p>Fabrika askotan ibili zen lanean. Bizikletaz joaten ziren lanera. Gero motorra erosi zuen. Lan eta lan ibili zen edozer gauzatan.</p>

Transkripzioa

- Ba obran gero denbon bastanten ibili giñen. Gero barrun sartu giñen ta barrun fabrika guztin. Ni behintzat fabrika guzti jira nun. Bobinadroran hasi nintzen, kortadorak, bi ba ziren, kortadorak
- Non zan hori?
- Uranganen, Uranga, Berrobi
- Hemen bertan, ezta?
- Berrobin
- Ah Berrobi
-Berrobia, bizikletan, bizikletan joaten giñen. Bizikletan joan ta hantxe. Bizikletan, esaten gendun: “moto txar bat ez ote degu izango lanera etortzeko”, baakizu… Benga motoan edo bizikletan ta horregatik bizikleta erosi gendun. Gero motoa erosi nun. Ordun motoak diru balio zun, hogei ta bi mille pezta pagatuta, hogeita bi mille pezta ordun, “a ver”. Hogeita bi mille pezta sobratu in ber zuen ta bintzat Uranganen lanen. Ta lan ta lan ta lan hortxe ta barrun sartu gñnen geo fabrika guztik makina guztitan, Mekaniko [hua] re aritu nintzen, beno edozein gauz.
- Denetik probatu zendun.
- Dena probatu in nun.