Amaren hagin ustelen istorioa

Amaren hagin ustelen istorioa Amak hagin ustelak zituen, eta medikuak behitik zuzenean hartu zuen txertoa amari emateko. Hagin ustelak ezer eman gabe kendu zizkioten; Bergaran, ordea, dentistak indizioarekin atera zion hagina.

Transkripzioa

- Gero juan zan, esto, hagin ustelekin, eta bakunatzeke. Eta eukitzen zaban jakekia. Eta gero, “era una casa que iba el médico todos los días”.
- Hori umetan ez?
- Umetan esaten dozu. Ya Bilbora juan zanian, halan juan zan.
- A bai, zerera hamabost urtekin juan zan, e?
- Bueno, bai, oseake gaztetan.
- Ta gero, ba medikua bialtzen zotsen kuartora, ta medikuak esaten zeban “es que a usted no le debían de haber recibido en esta casa”. Eta gero esaten zaban, han beste batekin eruaten ei zeben, dana lanparuz beteta ganaua, lotuta ezta? Eta zerian besuan etara ganauai hartu bakun zera, “la vacuna”, ta zuzen-zuzen besuan sartu.
- Zure amari hori?
- Geure amai in zotsen hori. Eta gero hagin ustelak be “a lo vivo, e? No había esto”. Ta gero Bergara etorri zanian ezkonduta Bergara etorri zanian, zeuan dentista bat Peña izena zeukana, ta harek atera zotsan, dana, “pero con inyección”. Ta “aiii, hau txokolatia hartzia baiño hobia da” esaten zeban harek.