Gerra aurreko eta osteko euskara idatzia; `Garoa´ eta `Pisia´

Gerra aurreko eta osteko euskara idatzia; `Garoa´ eta `Pisia´ H-a dela eta, istilu handia egon zen: bai/ez eta nola erabili. Berak kanpotik bizi izan zuen auzia. Arestiren zenbait lantxo ere eskuartean erabili zituen. Arestik proposatutakoak eta gero euskara baturako onartu zirenak. Gerra aurrekoen eta ostekoen arteko txokea. Euskalkia vs batua. Aitak euskarazko bi liburu zituen etxean: `Garoa´ eta Gabriel Jauregi aramaioarraren `Pisia´. Fisikako liburua zen eta Aramaioko euskaran eta hika idatzita zegoen. `Garoa´koa euskara ezberdina; hiztegia behar ulertzeko.