Mariaren Lagundian euskaraz irakatsi zuen lehen irakaslea izan zen

Mariaren Lagundian euskaraz irakatsi zuen lehen irakaslea izan zen Administrazio-ikasketak egin zituen, baina lan falta hasi zen garai hartan. Mariaren Lagundia ikastetxetik moja bati eskolak ematen laguntzera joateko proposamena egin zioten eta halaxe hasi zen 1975ean, 16 urterekin. Hurrengo ikasturtean bera bakarrik hasi zen talde batekin eta bertan lan egin du, erretiroa hartu arte. Franco hil ostean hasi ziren aldaketak Mariaren Lagundian. Mariasun Calvo zuzendariak euskara sartzen hasi behar zirela esan zion eta bera izan zen euskaraz irakatsi zuen lehen irakaslea.