Bermeo (Bizkaia)

Euskal izenak galarazita

Euskal izenak galarazita <p>Mariren gizona Andoni Seber deitzen zen. Gerra garaian, Donostian zaurituta zegoela, haren amak telefonoz deitu zion eta "Andoni" esaterakoan deia moztu egin zioten. Euskal izenak galarazi egin zituzten eta denei aldatu zieten izena.</p>

- Ta Andoni zer da zure gizona?
- Pauli: Baie aitxe on zanien gerratik heridute Donostin ba, ama dxun zan telefonora, telefonotik deitxu dotsoien Donostitxik ta telefonora ta “Andoni" esan, Andoni esan dotsoienien apurtu berbie ta gidxau berbarik eitxiri itzi.
- Mari: iasta, diktadurie, diktadurie.
- Pauli: Andoni beti esaten izan dotsoien lez, Andoni izan da ta Andoni esan dotsoienien, berak kontesta dotson "Zer ama?" "Hara, bapez ez dot berbarik, baie entzun doten lez beran berbie, konforme nau orain".
- Mari: Bai, berbarik eitxen itzi bez.
- Klaro han Antonio izango zan?