Bidania-Goiatz (Gipuzkoa)

Eztioletxe etxea

Eztioletxe etxea Eztioletxe etxea Bidaniko iturriaren ondoan zegoen etxe txiki bat zen. Baina bera jaiotakoa Eztiola baserria da.

-Bidanin bai baizan Eztiolaetxe.
-Emaztea: Eztiola etxe bai.
-Herriko itturri bat hor bazan, badao, ba?
-Bai itturriya.
-Ba al dakizue? Oain granja dago, ta oain e lehengo pareta zaharrak badare, hor etxe txiki bat zan garai baten: Eztiolaetxe. Nik ezautu nun familiya, Eusebio, nere kintakua zan, bakarra zan ta geroztik alde egin zuen… ni gaztia… umek, umek giñala alde ein zuen. Eusebio. Eztiolaetxe bazan, baiño gu Eztiola, bitako bizitza, Eztiola. Oain, beste horren izena, oaindik nonbratu be egongo da, ez dao bukatuta ta.
-Emaztea: Guk bai nahi Eztiola.

Egilea(k): Urtzi Reguero