Antiguako sagardotegiak eta negozio batzuk

Antiguako sagardotegiak eta negozio batzuk <p>Sagardotegiak, Illarraberri aldean. Sagardo garaian Casimiro, Matia kalean. BBV dagoen tokian, mertzeria handi bat zegoen eta tarteka sagardoa ere izaten zen han. Ventura okindegiaren tokian Aldaba erretegia dago gaur.</p>

-Eta, sagardotegirik bazeon, hemen?
-Sagardotegik? Hemen? Illarraberri aldian izaten zan hoi gehiyo, o sea hoi ya, pixkat apartatubaua. Bai han, han hola izaten zian, ‘únicamente’ hemen izaten zian txandaka bat hemen Matia kalean Casimiro, baiña izena sagardoteiyana ez naiz goatzen, baiño hola epoka ateatzen zanian, bee txandetako ta zea hoi’re ba, izaten zian. Eta goatzen naizena da gaurko eunian Banco Bilbao y Vizcaya, uste det hor’e izaten zala, eta ume bastante koxkorra nitzanian, […] haundi-haundi bat eoten zan hor, ta justu goatzen naiz harrena […] haundi-haundi bat. Eta geo jarri zuen, esto materialak eta, ‘central de materiales’’e jarri zuen, ta hua’re ba kendu in zuen, ta tarteka tarteka ba sagardua’re, hor’e eoten zan. Urtian behin o bi aldiz o, izaten zan. Eta besteik ba momento hontan ba, ‘únicamente’ gaurko eunian ba… Geo Panadería Ventura, hua’re goatzen naiz, ta gaurko eunian ba ez du existitzen, existitzen du Asador Aldaba, gaurko eunian.
-Lehen […] zegon tokian?
-Bai, bai. Hor, beak iten zuen dana. Hor beak ogiya in ta ogiya saldu ta, danak hor iten zuen, ta geo klaro, banatu’re iten zituen. Hoi ta, besteik, momentu hontan…

Egilea(k): Maddi Gallastegi