Amaran esnea partitzen

Amaran esnea partitzen Bizimodua Kale baserrian: Donostiara joaten ziren esnea partitzera, lehenengo ama eta gero Miren. 06:30eko autobusean joaten zen, eta jaiki ezinik ibiltzen zen. Marmitak zesteran sartuta. Berdura ere bai. Amarako dendetara eramaten zituen berdurak, eta esnea etxez etxe partitzen zuen. Txerrijana biltzen zuen. San Martindik Amarara karreteroak eramaten zizkien gauzak. Esnea 1,50... 3 pezeta ere bai. 10:00etan buelta autobusean; Urbieta kalean hartzen zuten. Zesterak autobus gainean; kobradoreak jartzen zituen han. Erori ere egiten ziren batzuetan. 10 litroko lau-bost marmita eramaten zituen.