Umetatik antzerkia egiten

Umetatik antzerkia egiten <p>Hernandoren tailerrean hasi zen gero, eta hantxe ibili zen ezkondu arte. Arraina saltzen eta amarekin arropa garbitzen neska koskorra zela aritu zen. Eskola ez zitzaion gustatzen, baina antzerkia bai. <em>Trapu zaharrak</em> egin zuen, Elbira Zipitriak moldatutako antzezlana. Orfeoian sartu zen, eta han <em>Bihozberak</em> egin zuen, irratian eman zuten lehena. Don Toribio Altzagarekin ere ibili zen, deklamazioan: <em>Andre Joxepa Tronpeta</em>, <em>Zozo-harro</em>, <em>Loreti</em>... Gero, batzokiko antzerki-taldean ere ibili zen.</p>

Tamaina:

Hernandoren tailerrean hasi zen gero, eta hantxe ibili zen ezkondu arte. Arraina saltzen eta amarekin arropa garbitzen neska koskorra zela aritu zen. Eskola ez zitzaion gustatzen, baina antzerkia bai. Trapu zaharrak egin zuen, Elbira Zipitriak moldatutako antzezlana. Orfeoian sartu zen, eta han Bihozberak egin zuen, irratian eman zuten lehena. Don Toribio Altzagarekin ere ibili zen, deklamazioan: Andre Joxepa Tronpeta, Zozo-harro, Loreti... Gero, batzokiko antzerki-taldean ere ibili zen.