Isilpeko ikastoletako liburuak

Isilpeko ikastoletako liburuak <p>Isilpeko ikastoletako materiala. Liburuak: <em>Martin Txilibitu</em>, <em>Umearen laguna</em>,<em> Xabiertxo&nbsp;</em>eta <em>Txuri ta Gorri ta Kikiriki</em>.</p>

Tamaina:

Isilpeko ikastoletako materiala. Liburuak: Martin Txilibitu, Umearen laguna, Xabiertxo eta Txuri ta Gorri ta Kikiriki.

Transkripzioa

- Bueno, ba ikusten dezu, Jaiotza irudikatzeko're, ze polita iten zuen. Era guztira umeak oso-oso ondo prestatuak ateratzen zian, era guztita, e. Bai, gero ya bakoitzak pues segitu du, bere bizimodua, ezta? Baiño oiñarri bezela, bai, ikastola hontan behintzat oso-oso ondo prestatuak ateratzen zian. Eta beno, hamen degu "Martin Txilibitu", hau're oso ezaguna zan, hemen "Umearen laguna", bueno, gero hau oso ezaguna da, "Xabiertxo". Eta gero, ba, hemen badaude, hau da, hau're asko erabiltzen zuen, eta oso polita zan, ipuiak kontatzen ditu, ipuiak kontatzen ditu, "Txuri ta Gorri ta Kikiriki", ba oso-oso liburu polita zan hau, umeak erabiltzen zutena, oso-oso polita. Oso polita.
- Koloretsua e?
- Bai, bai, oso liburu argiak eta politak zian, umeentzat. Eta gero ba hori...
- Eta hori hasieratik zeon ala azken urtetakua da?
- Ez det uste nik, oso azkeneko urtekuak diala, ez.
- Ez?
- Azkenean, azken-azkenean, erdera're iten zuen ezta, eta beste liburu batzuekin, baiño nik uste hau beti erabili zuela, e, bai. Hau nere mutil gazteena da, gaztenana. Bai, Sistiagatar Jokin jartzen du, beraz, gaztena.

Egilea(k): Eli Agirre