Eskolan Don Jose Lopez apaizarekin

Eskolan Don Jose Lopez apaizarekin <p>Eskolan Antiguan ibili zen, apaiz batekin. Frantsesa erakusten zion jolas orduetan. Don Jose Lopez. Don Tomas Arteaga apaizaren laguna zen.</p>

-Eta eskolan, zu nun ibili ziñan?
-Han bertan.
-Monjekin?
-Monjakin ez, maisua zan, maisua apaiz, apaiz bat, oso iaiua /yaiyua/, harrekin batera errekreua esaten zitzaiyona bezela, harrekin ni rekreua jun baiño, harrekin frantsesez. Bueno, total, pixka bat, pixka bat e, gauza haundirik ez eta gure, zea nola da, zan metodo bat eta harrekin eta. Gauza da, jakin nahi, ikasi nahi eta gaiñekuan ez.
-Eta nola zun izena maixuak?
-Apaiza, Don Jose López [Ortas], eta zan oso lagun beste apaiz baten laguna, Don Tomas Arteaga, bertakua oso [...] hartutakua, jendia, horko jendia gero, ta honek defenditzen zun, hortan bai, oso ondo portatu zan, hori.

Egilea(k): Eli Agirre