Lotarako otoitzak, umetan

Lotarako otoitzak, umetan <p>Lotarako otoitzak, umetakoak. "Jesus Jose Maria".</p>

Lotarako otoitzak, umetakoak. "Jesus Jose Maria".

Transkripzioa

-Afaldu baiño lehenago errosaiyua. Eta gero errosaiyua bukatu ta afaltzea. Eta behin afaldu ezkeo, hankak garbittu ta ohiyea.
-Errezatu? Igual lo hartuko gendun, ez giñen goatu’re ingo, ez naiz goatzen. Bueno txikiak, ordun ni’re txikia nitzan ordun artian baiño: "Txikiak ba aber, errezatu eh, ta txintxua izan eh, eta aber nola esaten dan?" ta, esaten gendun: “Jesus, Jose, María, Santa Ana, ta San Joaquin, zu’re bai, gurekin, eta bostak alkarrekin”. Esaten gendun, eta: "aber ze gehiyo?" ta: "ondo lo in ta bihyar arte, paaaa!”. Hori gauero. Hori gauero Ama Berjiñai. Bueno, ohitura politak ziran.

Egilea(k): Maddi Gallastegi