Durango (Bizkaia)

Kixmi taberna

Kixmi taberna <p>Kixmi tabernaren izena bere semeak aukeratu zuen euskal mitologiatik.</p>

Kixmi tabernaren izena bere semeak aukeratu zuen euskal mitologiatik.

- Zelan ba "Kixmi", nundik hori izena ba?
- Ba nire semie da, gustetan jako horrek izen ba Aitor-ta honen moduen, ta Kixmi da, Aitor zan "el padre de los vascos", ta Kixmi ei zan granujatxu bat. Bai, "de la mitologia vasca", "de la mitologia vasca". Ta txarto deku ipinitte baia da "Kix" ta gero "Mi" baia bueno, ez gendun jakin hainbeste ta "Kixmi" segiduen dau ipiñitte, baia gero etor jaten niri egun baten giputz bat ta giputzek gehidxau dakidxe gu baiño, ta harek esan osten: "¡teneis mal escrito el "Kixmi" e!".
- "¿Si?, ¿por qué?".
- "Porque es así: es "Kix" "Mi".
- "Bueno es igual". "Ya entendéis".
- "Si, ya entendemos, pero está mal".
- Ta esan notsan nire semieri: "Josu, Kixmi ez da holan e! da Kix Mi. Ta "bueno apurtzen badan ipiñiko dogu, ta ostantzien dauela".