Fraideak Eibarrera etorri zirenean haraxe eskolara

Fraideak Eibarrera etorri zirenean haraxe eskolara <p>Eskola munizipalak non zeuden Eibarren. Umea zela amak etxean irakasten zizkion alfabeto eta silabak. Sei urterekin haur eskolan hasi zen do&ntilde;a Paka Mendia irakaslearekin eta zortzi urte ingururekin eskola munizipaletara pasatu zen. Berak 10 urte inguru zituela fraideak etorri ziren Eibarrera eta eskola publikotik aterata han sartu zituen aitak bera eta anaia. Frantsesak zirenez fraideak, frantsesa ikasi zuten.</p>

Tamaina:

Eskola munizipalak non zeuden Eibarren. Umea zela amak etxean irakasten zizkion alfabeto eta silabak. Sei urterekin haur eskolan hasi zen doña Paka Mendia irakaslearekin eta zortzi urte ingururekin eskola munizipaletara pasatu zen. Berak 10 urte inguru zituela fraideak etorri ziren Eibarrera eta eskola publikotik aterata han sartu zituen aitak bera eta anaia. Frantsesak zirenez fraideak, frantsesa ikasi zuten.