Migel Gallastegiren sasoia

Migel Gallastegiren sasoia Gazte denboran, Gallastegiren sasoirik onena bizi izan zuten, 1945-1955 bitartean. Eibartarrek asko miresten zuten Migel Gallastegi. Atanistak eta Akarregizaleak ere baziren, baina Eibarren Gallastegizaleak ziren gehienak. Gallastegi oso profesionala izan zen, asko zaintzen zen, bere garaiko beste guztiak baino askoz gehiago. Gizon jatorra eta dotorea, gainera; oso pilotari maitea izan zen Eibarren. Frontoira joateko dirurik ez zuten, gehienetan, baina asko jarraitzen zituzten Gallastegiren partiduak. Gallastegiren besagaina izugarria zen, eta ebaki ere indar handiz egiten zuen. Gallastegiren entrenamendurik handiena mendia zen, mendian ibiltzea.