Bonbardaketa ostean sei hilabetez Elgoibarko San Lorentzon

Bonbardaketa ostean sei hilabetez Elgoibarko San Lorentzon <p>Ardantzako iturrian harrapatu zuen bonbardaketak, handik kalerik kale egin zuen alde (kale-izenak aipatzen ditu). Beraien aitak, bere anaia Imanol eta bera ama zenaren etxera eraman zituen Elgoibarko San Lorentzora. Sei hilabetez egon ziren han, aita, beste anaia eta izeko Eibarren zeudela. Elgoibarren faxistak zeuden eta Eibarren gobernukoak. Bitartean Elgoibarko San Lorentzoko eskolara joan zen. Apirilaren 26an Eibarko "liberazioa"n bueltatu ziren Eibarrera, eta Arraindi kalea ez zegoenez jada, Ermura joan ziren bost urtez, hamar urtetatik hamabost urtetara arte.</p>