Milizianoak etxera taloak jatera

Milizianoak etxera taloak jatera <p>Felisak ez zuen seniderik galdu gerran. Milizianoak etxera etortzen zitzaizkien, taloak esnearekin hartzera. Etxean ez zuten nahikoa esne izaten milizianoak asetzeko. Eibarrera esnea eramaten jarraitu zuten. Etxean gerratik babes bila etorritako elgetarrak eta eibartarrak izan zituzten.</p>

-Zuk seniderik galdu zenduan gerran?
-Ez.
-Edo kartzelan euki edo?
-Ez, ez dot euki.
-Anaiak ez zien fan frentera?
-Ez. Soldau bai, soldau fan zian, baiña kartzelaik eta ez da egon.
-Eta zuk zer rekuedo daukazu gerrakua?
-Rekuerdua horrek milizianuena daukat gurera etorten zian, ba hemen erela, ez dakitzu, ta gosia, ta gure ama, esaten otsen, taluak itten otsezen gure amak, eta esnia, taluakin esnia, ta gehixao itteko. Ta esnia geuk be bihar giñuan eta, Eibarrera be faten giñan esnioi eruatera ta, harei emotia be nahi, eta danendako... Baiña taluak, ni akordatzen naiz gure amak taluak ein eta taluak ein ta han jaten zittuen.
-Ta zuek gerria hasitta gero be Eibarrera faten ziñain oindiok esnia eruatera?
-Baiña Eibarren kriston bonbardeua egon zan baiña.