Gehienak euskaldunak izan arren, gaztelaniaz egiten zen

Gehienak euskaldunak izan arren, gaztelaniaz egiten zen Herrian elkar ezagutzen zuten eta jakiten zuten nor zen euskalduna eta nor ez. Gehienak euskaldunak izan arren, gaztelaniaz egiten zen. Beraiek euskaraz egiten zuten kuadrillan eta bazituzten inguruan euskaraz egitea gogorarazten zietenak. Astean zehar ez ziren asko mugitzen auzotik; igandeetan plazara edo zinemara. Auzoen arteko pikea. "Onu" auzoan kanpotik etorritako jendea bizi zen. Gutxi batzuek bakarrik ikasi zuten euskaraz. Herrikoen artean ere, familia aberatsetakoek edo estatus bat zutenek gaztelaniaz egiten zuten.