Sindikatu abertzalea sortu nahian; eztabaidetan euskara ala gaztelania?

Sindikatu abertzalea sortu nahian; eztabaidetan euskara ala gaztelania? Anaia Elgoibarko Izarrako lehendakari izan zen. Ezin du zehaztu zenbateraino egiten zuen euskaraz ala gaztelaniaz anaiarekin. Berak asko hitz egin izan du eta eztabaida askotan parte hartu ere bai. Sindikatu abertzale bat sortzekotan ibili ziren eta bileretara joateko eskatzen zioten berari, Arzallusi kontra egiteko. Sindikatuari "Euskadi" izena jarri nahi ziotelako apurtu zen adostasuna. Garai hartan saltsa askotan sartuta ibili zen.