Euskararen presentzia Elgoibarko Musika Bandan

Euskararen presentzia Elgoibarko Musika Bandan Elgoibarko Musika Bandan gehienbat euskaraz egiten zen, euskaraz ez zekitenak ere bazeuden arren. Zazpi urtez izan zen zuzendari eta dena euskaraz egiten zuen. Euskaraz egiten ez zutenek ere normalean ez zuten ulertzeko arazorik. Valladoliden soldadutzan egon zenean, Musika Banda ikustera joaten zen eta hango zuzendariak obraren inguruko azalpenak ematen zituen. Ideia hori ekarri zuen herriko Bandara eta bera hasi zen aurkezpenak egiten. 38 urtez jardun du lan horretan. Hasieran gehiena gaztelaniaz egiten bazuen ere, gaur egun gehiena euskaraz egiten du.