Eskoriatza (Gipuzkoa)

Arrasateko kooperatiben bitartez Alemaniara

Arrasateko kooperatiben bitartez Alemaniara Urte pare bat Frantzian egin eta gero, Arrasateko kooperatiben bitartez Alemaniara joan zen lanera, fabrika batera, alemana ikasteko helburuarekin. Gorroñogoitia zen arduraduna. Alemanian iragarki batean ikusi zuen bazegoela eskola bat irakasleak prestatzen zituena, atzerrian alemana irakasteko. Zain egon behar izan zen, baina bi urtez ikasi zuen han. Arizmendiarrietarekin harremana. Kooperatibak orduan hasita zeuden kanpo-harremanekin. Berak orduan ez zuen ikusten alderdi hori, berak ikuspegi pedagogikoagoa zuen.