Ezkio-Itsaso (Gipuzkoa)

Hizlaria(k): Bereziartu, Pakita

Abizenaren inguruko kontuak. 1919-08-30ean jaioa da, ingurukoek 31koa dela uste izan badute ere.

- Bereciartu edo Bereciartua?
- Ez, Bereciartu.
- Ni Bereciartua naiz.
- Ah! Bai, bai guk ere… "hasta hace unos años sí", baino bat jun zan… enterau in behar zola beak! zan espeziala… eta jun zan, nik ez dakit noa jun zan, ta ekarri zon harek notizie "que somos Bereciartu".
- Bereciartu zeate?
- Ta oain Bereziartu, hori da!
- Ze urtetan jaiotakoa zea?
- Mil novecientos diecinueve.
- Hemeretzian?
- Bai!
- Ta ze egunetan? Ze egunetan? Ze eguna? Ze egunetakoa zea?
- Itxoin, itxoin. "Treinta y uno de agosto" esaten ziaten, baino hori´re ez da hala, treintan jaio omen nitzen. Beti "treinta y uno de agosto", eta Donostin dauzket familiar batzuk, eta beti "treinta y uno de agosto se creen que tengo el cumpleaños". Eta… esan ziaten udaletxen: treinta… ez zare treinta y unon jaiota, jaio treintan zare inda. Eta treinta y unon ayuntamentun.
- Hortxe ibili zinen endredoa ematen goizeko, gaueko, hamabitan… hortxe, tarte hortan ez? Treinta, treinta y uno…
- Hori ba, ta geo oain, esan non: "bueno, bi eunetan zelebratu beharko det treinta y uno y treinta". Baino ez, treintan jaio ta treinta y unon ayuntamentun, la lista.

Egilea(k): Leire Etxeberria Mendiguren