Getaria (Gipuzkoa)

Kanikatan nola jolasten zen

Kanikatan nola jolasten zen Kaniketan nola jolasten zen eta nola neurtzen zen; "Kask eta arra bi". Limonada botiletan etortzen ziren kanikekin jolasten zuten.

- Ta zea’re bai, kaniketan. Ta geo arra, e, arra, arra zeatu ta.
- (L) Kaxk eta arra bi. Kaxk eta arra bi.
- (Laguna 2) Kaxk eta arra bin in behar zuen jo, e, beste kanika jo eta gelditzen baldin bazan arra barruan…
- Bi kanikak, bi kanikan eaman behar.
- (L2) Bi kanika: jo zenduna ta bestia eaman behar. Kaxk eta harra bi dek hori.
- (L2) Limonada.
- Limonada botellak gasanak, gasanak, eukitzen zuen kanikak presiyuan, tak!, zeauta. Hari saka ta puuuuuuf!, zea, edariya, burbujak. Ta kanika hura, botellak bezela kanika eukitzen zuen barruan, kanika, kristalezkua. Hark baliyo zuan zaharrak baiño lau. Zaharren lau o bost o… Kanbiatzeko.
- A!
- (L2) Uaindik kanikak baittuk!