Igantzi (Nafarroa)

Ezkilak erasoen kontra

Transkripzioa

- Etortzen zelarik trumoia eta harri erasoa, harria izaten zen. Orduan, bazen tipo bat jotzeko: din-dan! din-dan! din-dan! din-dan! din-dan! di! Ezagutzen nuen ezkilagatik, ezagutzen genuen, harriko eraso ze… bue, gero denbora bera ere ezagutzen genuen, bai, denbora bera hala zen, e... berak erraten dizu, baina zen ez... ezkila jotzeko manera diferentea, eta-eta-eta-eta-eta-eta-eta! ti-to-to! Ezagutzen nuen: “hau diferentea!”.
- Eta zer, jendea etxeetan sartzeko, ez?
- Klaro, jendeak gero errezatzeko, errezatzeko, errezatzeko hori... tenpestade izugarri hori akabatu dadin.